ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΛΗΨΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ
Προχωρεί ο διαγωνισμός του ΔΕΔΔΗΕ για εγκατάσταση ψηφιακών μετρητών ρεύματος

 

Kανονικά προχωρεί ο διαγωνισμός του ΔΕΔΔΗΕ, του Διαχειριστή του Δικτύου Διανομής Ηλεκτρισμού, για την εγκατάσταση των ψηφιακών μετρητών ηλεκτρικού ρεύματος, μετά την απόρριψη από το Συμβούλιο της Επικρατείας και των τριών αιτήσεων λήψης ασφαλιστικών μέτρων που είχαν κατατεθεί.                                                           Ετσι, την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου θα αποσφραγιστούν οι οικονομικές προσφορές των δύο υποψηφίων, της ένωσης εταιρειών ΟΤΕ – Intrakat – Intrasoft International και της Intracom Telecom.

Το έργο «Πιλοτικό Σύστημα Τηλεμέτρησης και Διαχείρισης της ζήτησης Παροχών Ηλεκτρικής Ενέργειας Οικιακών και Μικρών Εμπορικών Καταναλωτών και Εφαρμογής Έξυπνων Δικτύων», όπως είναι ο πλήρης τίτλος του διαγωνισμού, αφορά στην εγκατάσταση περίπου 200.000 έξυπνων μετρητών σε όλη τη χώρα.

Πρόκειται για την πρώτη φάση ενός από τα πιο σημαντικά στρατηγικά έργα που υλοποιεί ο ΔΕΔΔΗΕ βάσει του επιχειρησιακού του σχεδίου, καθώς με βάση τα συμπεράσματα που προκύπτουν και την εμπειρία που θα αποκτηθεί από την εκτέλεση του έργου, ανοίγει ο δρόμος για την επέκταση της τηλεμέτρησης σε ολόκληρη τη χώρα. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε περίπου 86 εκατ. ευρώ                             Οι αιτήσεις που κατατέθηκαν στο ΣτΕ αφορούσαν στην αξιολόγηση των τυπικών και τεχνικών στοιχείων των προσφορών από την Επιτροπή Κρίσης Προσφυγών του διαγωνισμού.  Η απόρριψή τους από το Συμβούλιο της Επικρατείας, δίνει το «πράσινο» φως στην αρμόδια Επιτροπή Αξιολόγησης να συνεχίσει το έργο της.

Στον διαγωνισμό δεν συνεχίζει η κοινοπραξία της κινέζικης εταιρείας CMEC με τη Microdata. Πρόκειται για τον ίδιο κινεζικό όμιλο, με τον πρόεδρο του οποίου κ. Zhang Chun υπέγραψε τη Δευτέρα συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας η ΔΕΗ. Μάλιστα ο επικεφαλής της CMEC πρότεινε στον κ. Παναγιωτάκη να κατασκευαστεί στην Ελλάδα εργοστάσιο παραγωγής έξυπνων μετρητών, τα προϊόντα του οποίου θα προορίζονται όχι μόνον για την εγχώρια αγορά αλλά και για το εξωτερικό.

Την τοποθέτηση των 200.000 μετρητών θα ακολουθήσει άλλος διαγωνισμός για την εγκατάσταση περίπου 7 εκατομμυρίων έξυπνων μετρητών σε όλες τις παροχές στη χώρας.

Advertisements